Društveno odgovorno poslovanje je jedno od glavnih temelja Amacrea, a organizacija koja nam je srcu posebno draga su Crveni nosovi – klaunovi doktori. Razlog ćete pronaći ako pročitate iskustvo njihovih korisnika i uspijete ne pustiti suzu:

Irina je imala samo pet godina kada joj je dječju radost zaustavila bolest. Toplinu doma zamijenila je bolnicom punih devet mjeseci. Na vrata bolničke sobe redovito su joj kucali klaunovidoktori kako bi najteže trenutke ispunili osmijehom. 

“Moja kći Irina sjeća se svih susreta s klaunovimadoktorima tijekom svojega liječenja u bolnici. Jedan od njih do danas nam je ostao posebno dragocjen. Dogodio se pred sam kraj Irinina liječenja, kad je situacija postala jako teška. Probudili smo se u danu u kojem je Irinin odgovor na sve bio ”ne”. Bilo joj je dosta svega. Nesretna i iscrpljena, već je predugo provela u bolnici, daleko od doma, bez prijatelja. Jedino čemu se nadala bio je odlazak kući, sigurnom i poznatom okruženju uz obitelj. Tada su na vrata bolničke sobe pokucali klaunovidoktori, koje smo već dobro poznavali. 

Pozvali smo ih unutra, a ja sam se povukla u stranu i promatrala čaroliju koja se počela odvijati. 

Dvije klaunese pokrenule su priču o čarobnoj ptici koja je sve promijenila za Irinu i našu obitelj. Počela se otvarati. Loš dan prepun suza ipak je ugledao njezin veliki osmijeh koji su klaunese uspjele izmamiti. Bio je to poseban osmijeh, onaj od uha do uha. Meni je još uvijek to njezin najdragocjeniji osmijeh ikada, jer je došao u trenutku kad joj je bio najpotrebniji, kad nam je svima bilo najteže. Zauvijek mi se urezao u sjećanje, a Irina još uvijek pamti čarobnu pticu klaundoktorice o kojoj i danas rado priča.“, ispričala je Irinina mama Nataša.